HTML

3 mondat

3 mondatban. Tömören. Csak a lényeg.

Meggyőződésem, hogy a hamburgeradónál chipsadónál igazságosabb, okosabb és indokoltabb adó nem létezik, igazán nagyszerű lépés volt bevezetni. Persze a "liberális" Fidesz-ellendrukkereknek ez sem fog tetszeni; miért nem ehetek szabadon azt, amit akarok, miért nem rombolhatom szabadon az egészségemet azzal, amivel akarom? - kérdezik majd. Mivel a meggyőzés esélye az ő esetükben teljesen reménytelen, csak annyit üzennék nekik: de, egyetek csak bátran bármit!...

Címkék: adó hamburgeradó chipsadó

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://3mondat.blog.hu/api/trackback/id/tr343004066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzultáció a chipsadóról 2011.06.29. 16:37:09

Vannak, akik szerint a népegészségügyi termékadót (chipsadót) azért vezetik be, mert a kormány félti az egészségünket és ezzel ösztönöz minket arra, hogy egészségesebben éljünk. Mások szerint ez is csak egy újabb értelmetlenül, a következmények vizsgál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszűnt 2011.06.25. 14:10:54

Szia. Jók ezek a rövid összefoglalók a napi fontosabb politikai eseményekről.

A poszthoz: rendkívül egészségtelenül étkezünk, de ez az adóforma visszaüthet, mert cégeknek nem éri meg majd bizonyos termékeket forgalmazni Magyarországon.

Van valami, amit senki nem mond ki: egészséges ételektől éppen úgy el lehet hízni!

A sok mozgást propagálnám mindenekelőtt és nem adót adóval fogyasztva.

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.26. 16:03:37

@knausz: Kedves Knausz, van igazság abban, amit mondasz, sőt minden ellenérvben (általában) van egy kevés igazság. De amiért szimpatikus nekem ez az adó, az leginkább az, hogy nem kell megfizetnem. Ugyanis én nem vásárolok sem chipset, sem cukros üdítőt, sem energiaitalt. Úgy gondolom, hogy ennél igazságosabb adó nem létezik (és a fogyasztási adó amúgy is mindig igazságosabb, mint a jövedelmi adó).

És valóban: egészséges ételektől is el lehet hízni, meg ezekkel a sós, cukros kajákkal együtt is lehet egészségesen élni. Sőt, hiába eszik valaki egészségesnek mondott ételeket, hogy ha a táplálkozása egyoldalú. Meg még lehetne folytatni a sort estig. DE. A kormány nem írhat elő senkinek étrendet, viszont valamit tennie kell a kétségtelenül rossz táplálkozási szokásaink ellen. Tehát valahol meg kell húzni a határt. Szerintem ez most jó helyen lett meghúzva. (Bár szívem szerint a transzzsírokat tartalmazó ételeket is adóztatnám.) Így egyrészről felhívja a figyelmet a problémára, másrészről bevételt teremt az eü-nek. Aki meg úgy gondolja, hogy nem fog belehalni egy cukrozott üdítőitalba, az a 10 forintba sem fog.

seahawks 2011.06.29. 12:21:16

egészségtelen élet büntetése? pont mi magyarok csináljuk meg? akkor kezdjük a gulyással, csülkös bablevessel, pörköltekkel, lecsóval, lángossal, sült kolbásszal valamint az összes cukrászdát kötelezzük arra, hogy édesítőszerrel süssenek.

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.29. 14:17:37

@seahawks: Változatos étrend mellett az általad említett ételekkel együtt is lehet egészségesen étkezni és élni. (Btw. a lecsó miért egészségtelen?) De, ahogy már írtam, valahol meg kell húzni a határt. A pörköltet betiltani nem lehet, és egyébként az sem feltétlenül egészségtelen. Az agyonsózott transzzsírsavas snack és az energiaital viszont az.

seahawks 2011.06.30. 10:41:16

@mondatoló: változatos étrend mellett egészségesek lehetünk chips, hamburger és kóla evésével is. viszont pörkölt, lecsó, gulyás zabálásával is ugyanakkora rizikó, mint az új adó alá eső termékek fogyasztásával.
ne különböztessük meg az egészségtelent az egészségtelentől, mert az diszkrimináció.

és ez a törvény igazságtalan, mert diszkriminál.

seahawks 2011.06.30. 10:42:14

@mondatoló:
"De amiért szimpatikus nekem ez az adó, az leginkább az, hogy nem kell megfizetnem. Ugyanis én nem vásárolok sem chipset, sem cukros üdítőt, sem energiaitalt. Úgy gondolom, hogy ennél igazságosabb adó nem létezik"

:DDD igazságos, mert neked kedvez???:DDD
nem vagy te egy kicsit egoista, fideszeském???

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.30. 13:27:15

@seahawks: Nem. Szimpatikus, mert nekem kedvez és igazságos, mert az fizeti, aki akarja.
süti beállítások módosítása